Tuesday, May 10, 2011

tag harga!

Hari tu ko keluar pegi beli satu helai baju.Bila tengok baju tu kemain cantek! Ko amik pastu bayar dengan gembira setelah puas bertekak untuk mendapatkan harga yang berpatutan. Sebab ko bukannya beli kat supermarket yang kena tunggu sales konon-konon murah dan terbaik tu.

Bila dah beli ko terus simpan. Ko pon pa lagi perasan lah ko ada baju baru dan terasa sangat bahagia dengan baju baru itu. Kemudian ko simpan agak lama lah juga. Sebab sayang nak pakai kan. Dengan harapan ada hari yang sesuai untuk dipakai.

Hari ini ko pakai baju baru ko. Sedang ko pakai tu ada lah yang puji-puji baju baru itu. Maka mulalah perasan artis paling hot dikalangan  kengkawan ko dek kerana baju baru dan cantek itu.Tapi bila sampai di satu sudut.. ko pon mula lah membelek-belek baju baru.

Dengan rasa yang mendebarkan jiwa raga.. Baru ko perasan tag harga baju tak tanggal okeh! Dengan cepat ko cabut tag tu.


dan akhirnya ko senyum sengsorang.


30 comments:

KatekateKite said...

hahahaaa...

mesti ko kan bedah??? =p

*wah bile tukor header nih.

Si Nuansa Eyqin said...

keh keh keh. malu siot. mahu kau rasa mana nak letak muka kan? takpelah weh, org tahu sikit berapa harga baju tu.

b a m b a m ' s said...

aku pon kekadang eksaited nk pakai bj baru mmg cenggituh!hahahah... pernah lar wehh!terasa mkn cili bila bc entry nie..kekekekkeke

Mr iz said...

ha ha ha ... ko ni bedah ...pasal tu ramai yang puji baju baru...rupanye tang harga lupa nak buang pulok ni...hehe... kan dah sengeh sorang sorang...ha ha ha

cucu umie said...

hahaaha..nasib baik orng xperasan, kalo perasan lagi malu dan siap cakap, baru beli ker, xmenyempat nak bt tag harga..lala

farah wahedda said...

muahahhahah......padan mke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tula len kali beli baju baru basuh dulu..baru persan nk buang tag..

aleen aiden said...

kalau xkeluar daripada tengkuk xde hal lagi..keh3

Scya Lollita said...

kehkehkeh . tu la perasan sangat muahaha~

Izzaty Ishak said...

HAHAHAHAHHA. Gelak sakan sebab penah jadi kat aku. Naseb mak aku je yg perasan, org lain tak sempat nak perasan lagi time tuh. Sumpah senyum sengsorang lepas tuh! :D

Atiehadvianti said...

nampak sangat pakai bju baru x cuci dulu..he he

NOOR FATIN said...

hahahaha smpi mcm tu sekali :P

Pijahh' de-Arr said...

kau basuh baju tak.?

myzasuki said...

bedah ouh bedahh ~
awat tak trus pakai jaa?
hilang bau kedai kalo simpan lama2..
hehe

lea said...

hahaha

mahal tak baju tu???

mesti ko x buang coz nak tayang harga baju tu kan kan kan? :P

cik azeya said...

ni msti bju bundle nih. haha. :P

cantekk said...

haha...;-D yg derang dok puji2 bju baru tu pastilah sambil tersenyum jgk menengok tag harga tu kan

Fyqa said...

weii header osome. keh keh

d_LA said...

hahaha...
naseb bek member ko x tegur + gelak guling2..

Naddia said...

kalo tag harge mahal ape salahnye jadik riak sekali skale.. haha

houri said...

hahahaha...if RMXXXXX.00 ko bio jek tag tuh gantung2 baru hawtt.. ngeee

republik n9 said...

lain kali tulis nama kat tag baju tu, biar je tak yah cabut hhaha

TheChekJah said...

baru nampak baru bedah... haha...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Pink Frogy said...

ada tag rega lagi?? boleh jual balik tue.. hahahaha

mas saari said...

singgah sini dari blog ayeem ayam!
Mas suka blog lukis kartun2 ni..

Far8 budak baik said...

aku pernah alami nye...
tapi cool je..mmg nk tujuk kot
baju baru dari kedai..
hahahahaha..

blog-tips-kurus said...

wajib cabut utk cuci dulu sebelum pakai. nanti gatal! auuwwwww!! :-)

nysa said...

haha..eksited punya pasal..tu laaa..hehe.

Cikya said...

haha, aku pernah kena sandal baru..kikiki
buat malu jer jalan keliling mall.. T.T