Monday, February 14, 2011

Salah aku!

Penat ke tidak? Haritu dapat le nota dari pensyarah ni kan. Disuruh le potostat satu kelas. Apa lagi bangga kemain le walaopon sekejap. Sebab rasa macam bertanggungjawab pulak ni untuk seisi kelas tu. Dengan harapan dan semangat yang tinggi menggunung ni pegi teros kedai potostat tu. 


yes! I dapat nota untuk dipotostat seisi kelas! I takkan hampakan u alls!. 


Akak kat kedai potostat tu cun juga tu. Aku pon dengan yakin menyuruh potostat ber set-set dan janji untuk amik bila dah siap. Janji le dengan kedai tu nak amik esok ni.



adik oi! nanti jangan lupa amik nota ko ni!


Dengan senang hati sebab langkah pertama untuk menyiapkan harapan kelas dah siap. Aku pon dok le terikir kalo aku dipuji sebab berjaya memotostat nota-nota itu semua. Gigih kan? bukan apa ni dulu dah potostat sekali maka menjadi harapan lah untuk potostat nota lagi ni. 



sambil posing citer industan lagi. I terpikir bile agaknye nota I siap ye?


Sebok dok pikir sampai aku terlupa nota yang kena potostat tu. Bila setiap kali ingat nota tu aku pon pegi kedai tu. tapi bila sampai je kedai tu tutup okeh! dok ulang alik ni asik tutup je. 

Rupanya kedai tu bukak pukol soploh pagi sampai soploh malam. tapi aku  asik pegi awal pagi ngan tengah malam je ni. motip aku p tengah malam-malam?



I feeling-feeling Siti. takpe I tetap sabar dan tetap gigih menanti.




Akhirnya sekali aku pegi hari ahad. Padahal kelas hari Senin. Bila sampai je kedai tu. tutup pulak ni! Omaigod abislah aku kali ni. nak menjawab apa kan. Aku amik nombor telipon kedai tu pastu call ko tau sapa yang jawab? makcik operator yang jawab.

 huh! Aku nak cakap ngan akak potostat tu. Aku dah meroyan sakan ni. Sampai ilang selera makan, merasa lah kurus sehari.


I tak sangka kedai tu tutup noks! apalah naseb I ni.



harini kat kelas aku menjujurkan diri dan menceritakan kesah sebenar yang terjadi. Drama sangat! malu giler ko tau. Sebagai balasan pensyarah tu suruh aku buat pengumuman pasal nota tu. Aku pon menceritakan hal yang terjadi kepada kelas. 



kengkawan I mendengar dengan penuh kesabaran. 



naseb baik aku tak dimarah oleh pensyarah. Disebabkan aku kelas tamat awal. Sebab nota itu amat deperlukan untuk perbincangan hari ni. Dan aku cuma mampu duduk tersimpuh malu sepanjang kelas itu. 



kengkawan semua.. maaf kan lah I ye. 



25 comments:

Bulan said...

suh mokcik kedai fotostat tue jgn bukak kedai kalo xmo berniaga.ahakss

kau kesah ke?? said...

okeh!!

bongek89 said...

2nd

i'm EvErytHing dAt i hAtE said...

sbb ko terlebey bgga kut megat..
hahahahahahhaha
so tu r balasan ko...

nur aisya humaira said...

haha...semangat nk g potostat...keh2...sabau je laa ngan tuan kedai tu...:)

kau kesah ke?? said...

awis: memang terlebih tu. padan muka kan?

nur:tu lah. sabar ni.

rahum08 said...

class hero arinih.thx la sbb dpt blik awal.bkn slalu kut.hehe~

kau kesah ke?? said...

suke le tu.

mizzapple said...

haha.
mcm2 hal :)

kau kesah ke?? said...

memang memacam pun.

nelly said...

haha ..
yang pergi awal pagi dengan tengah malan buat apa ..
mana nak buka kedai tu ..
:D

kelakar2 .

houri said...

maral of d story?

kau kesah ke?? said...

nelly: mana nak tau. cheq tak tau.

haouri: moral of da story is jangan sombong n blagak kan? merasa balasan nota tak da.

merahitujambu said...

kesimpulannya???

kau kesah ke?? said...

kesimpulannya? i terbongkak pulak ni. sebab tu kerja tak siap. (T_T)

NOOR FATIN said...

aduh. haha lain kali jgn pi kedai tu dah!

kau kesah ke?? said...

wokey~ tapi itulah kedai yg terdekat.

MamaEma said...

sebab nampak perempuan cun tue erkh..terus lupa hari...

cantekk said...

lenkali mau alert oke kdai tu bukak/totop pukol brape...
ha kan da nanges...
haha
suke pic yg kgkawan kelas tgh dgr tu...

kau kesah ke?? said...

mama ema: ye lah kot

cantekk: tu lah kena aware next time.

KiFli si Dolce said...

hahaha kelas ko nok :P

kau kesah ke?? said...

apakan daya. itu je mampu.

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

cian diaa..hihik..

kau kesah ke?? said...

hik hik.

nonaa nelson said...

haha . kelakar lah :))
lain kali buat kerja kena ikhlas sudahh :DD