Sunday, January 13, 2013

"picture this" dik non..

setelah merayau keseorangan di beberapa kawasan tersembunyi.
tersembunyilah sangat..
terperasanlah satu menda yng rasanya orang selalu nampak.
tapi kali ni berbeza sangat.

kain kanvas istimewa dan berkualiti.. dari australia diimport khas dan dicetak khas gambar-gambar unik sampai korang tak terkata melihatnya..  gituuuh!
kalau korang ada sense of art lah. kalau takde ko tengok lukisan hebat cemana pon ko kata tak santek kan..

aku belek-belek je..
tetiba tuan kedai tu mempelawa
"can i explain to you?"
hah! apa ko nak jawab bedah?
ofkos lah aku jawab camni..
"oh sureeeee! yes please explain.." 
kannnn...

pastu dia ceritalah segala gambar tu.. kemainn..
pastu tetiba aku rasa cam terlampau artistik.. aku terus cakap..
"the picture is soooo beautifull.. they seem like has a soul"
 pastu dia tambah.. "oh you are a photographer? or art student?"
"oh no.. im a plantation management student"

wah kantoi disitu.. bedah ni budak ladang..
dengan penuh perasaannya aku kata camni..
"but i love art! i love something different.. i love it!"
tetap kan.. anyway gambar diorang mmg cantek..

korang bole pegi kat facebook diorang.. 
----> http://www.facebook.com/picturethismalaysia?ref=stream

santek ke tidak uols bila gambar tu dipadan dengan ruang tamu?

hah apa ko rasa tengok gambar ni?

hooo maii gaddd! korang patut tengok yang dah dicetak! nampak hidup!

aku penah tengok gambar yang dicetak atas kanvas ada ok ada tak.. tapi aku taktau la berapa khas dan tahap kualiti kain kanvas diorang ni..
korang tengok dan nilaikan sendiri. chaw!

percayalah cakap akak setiap gambar ada lagunya!









3 comments:

onie said...

i love art too :)

Suspek Utama said...

aku tau apa rasanya betapa kita tak tau nak describe camna tentang betapa hebat and indahnya sesuatu benda seni tu..heheh.. Aku memang suka benda2 arts neh, tp lansung tak reti camna nak gambarkan seni tu macam mana..hati kita ja yg paling tau apa perasaan kita terhadap seni tu..tak caya?ha, tengok ayat nak komen pun gila tunggang-langgang..punya lah berseni..hehehe.

ini aku? said...

sungguh.. seni tu tak bole nak dijelaskan.. kannnn.. hahaha. dalam hati tu rasa cam ada satu perasaan pelik. and its really weird :)