Saturday, November 3, 2012

plagiarism!

apa ke kesahnya korang arini? aku arini banyak menda nak dikesahkan! ko kesah ke tidak aku tetap menaip kekunci kekunci keyboard aku ni. 

apa ko pedulik?


Dik ni aku nk citer sikit pasal plagiarism! ko dapat degree atau diploma atau sijil ko tu kalo dengan menipu meniru masa test, masa exam tak payah nak bongkak. ko tau tak ko dapat kertas atau sijil lepas konvo tu kalo hasilnya dengan meniru.. lepas tu pulak langsung tak kantoi dengan pegawai exam tu.. tak payah nak angkuh sangat!

Ko kat dunia ni ko lepas la.. kat akhirat nanti ko tanggung! lepas tu ko pegi apply keja dapat keja.. mak ayah ko hepi ada pulak jenis buat kenduri kesukuran.. mak ayah ko sukur sangat kan? tapi ko penipu nak mampos! pastu ko boleh bongkak dengan orang yang keputusannya rendah! balasan dik ko tunggu balasan tuhan!

nih dik lepas tu ko dapat gaji dik.. ribu-ribu ni gaji ko.. dasat.. apakah status gaji ko tu? halal ke haram? lepas tu ko tuduh orang lain buat duit haram kan? tuh gaji ko hasil sijil ko tu halal ke? dijamin halal? Tak payah nak sombong sangat dik.. kalo sijil ko tu sepanjang taun pengajian kerja ko menipu, mengampu, meniru bagai ko tak payah nak hidung tinggi dengan orang lain. 

"ko tau anak kiah tu penipu.. time exam meniru pastu sebok dok maki keputusan orang lain! kuang hajar giler"

Aku tak tau apa status sijil ko.. tapi bagi aku itu dah cukup haram sebab ko tak jujur dan dapat sijil hasil tak jujur!!
pastu ko boleh bongkak? 

ko kasi tau sume orang ko bahagia dengan keputusan sijil ko? dasat dik.. dasat! moga Allah kasi sedikit kebaikan dekat ko.. dan banyak la berdoa rezeki ko itu statusnya adalah halal. tapi kalo ko sendiri pon tak yakin ngan status ko tak halal mohon ko sumbat mulot ko dengan batang kayu anda start to SHUT UP! dan jangan menghina orang lain. okeh?

"tahniah sebab berjaya tamatkan ijazah ko dengan penuh penipuan.. TAHNIAH!"

5 comments:

Niza Romli said...

kena pikir serious pasal ni. takleh main2..hal dunia berkait dgn akhirat.

kura said...

amboi. marahnya awak.

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

siapakah itu?? jeng jeng

BiskOt said...

dasat =.=b

ini aku? said...

kura-kura napa tak dapat pegi blok ko ya?