Monday, April 2, 2012

salah masa!

haritu aku dapat satu flyers beli bubble tea satu percuma satu! aku tak nak masa tu.. jual mahal orang kata.. ala air yang ada jeli bulat-bulat tu.. kan peymes skang ada memacam nama.. ada murah ada cekik darah!

dah promosi dia beli satu percuma satu aku simpan je la flyers tu kot-kot bila dah berkenan aku bole la singgah beli.. satu bole bagi kat orang len kengkonon aku yang belanja! walhal percuma okeh! cop! dalam business takde yang free! itu sume marketing plan ahahahahaha..

tapi kalo ko kira balik.. untung juga la kalo beli time promosi ni.. sedang aku memikirkan keputusan yang aku ambik dalam masa dua-tiga minggu la jugak.. aku pon berjalan dengan senang hati diiringi lagu kak melah.. pi beli coklat bubble.. bunyi gempak!

"mintak coklat bubble kak? satu!" terus aku mintak akak kaunter tu tanpa banyak soal.. "bole dik.. tunggu jap ye".. pastu aku rasa cam pelik aku terus tanya "kak, yang promosi beli satu percuma satu tu ada lagi kan?".. ko tau apa akak tu cakap?

"promosi tu jam doblas tengahari dik.. sekang jam sebelas setengah.. napa tak datang jam doblas?".. terkepit-kepit aku kat kaunter tu bila akak tu cakap camtu.. baru aku perasan promosi ada masa pulak.. sedeh..

dengan muka innocent..
 aku tersenyum sambil menyelit rambut kat telinga..

5 comments:

kura said...

hahah.. tanya dulu sebelum belii laah :0

Puan Besar Shag Yahaya said...

HAHA. Lagi sedih bhai. Tak dapat nak belanja orang lain kan :Pp

Aujinz said...

hahhaha.. lenkali ko kena baca perabih dulu dia punya syarat syarat... pfftt... koh koh koh

budakampung said...

ni lah jadinya bila baca tulisan beso je kt flyer..yg halus2 buat tak nampak..kahkahkah

storyofateenagers.blogspot.com/2012/04/rooftop-rant-hlovate.html

cantekk said...

tu la esaited sgt nk pree kan..
dahtu, kensel beli ke dtg balik utk ke sekian kalinye..? ^_^