Monday, February 13, 2012

ko nak KFC ke?

Apa ko mintak penampor?

macamni ye aku mulakan kesah dengan sedikit mukadimah pembuka bicara. Kerja dalam bidang servis menservis ni perlukan kesabaran yang tinggi yamats! Kesabaran yang tinggi! Aku dulu pon kerja bagi servis tau. 

memang penuh ragam pelanggan ni. Bukan saja diorang mintak penampor malah ada juga yang minta kaki ya. buat pelanggan yang budiman tolonglah jaga bahasa ko. Kerja melayan ni bukan seronok sangat kalo dapat pelanggan kurang ajar!

akak sengeh baek sangat. cantek sangat.. ko suke tak?

sebagai staf pulak kena juga jaga adap. Namapon servis jadi kena layan juga pelanggan ni. Lets back to kesah sebenar yang aku nak cerita pasai sorang lelaki yang ditumbuk di KFC i-CITY akibat mulot jahatnye mencerca staff. Untuk pengetahuan ko! KFC i-CITY itu memang penuh pelanggan, staf tak cukup, makanan cepat abis. makanan cepat abis! apalagi ko nak?

Jadi akibat kebulor yang amat sangat mamat itu mencerca staf itu. Dan berlakulah insiden yang tak sepatutnya budak-budak bawah umor lihat ya. Kesah nih tak payahlah nak besar-besarkan pelanggan tu boleh selesaikan dengan staf dan pihak kfc tu. Pelanggan memang mulut hanjeng kengkadang tu.

Yang menjadi masalahnya kenapa nak dipolitikkan? kenapa nak diRACISTkan? huh? tak payahlah nak politikkan? ko seboklah! tak payah buat artikel tulisan cina bagai sekarang canggehlah! sapa pon boleh baca! nah sekarang sapa yang RACIST?

tak payah nak kata Melayu kurang ajar sangat. Kaum lain pon sama je. Tolonglah! Kengkawan aku baik cina baik india suka je mencerca bagai. Tapi bila ada kena mengena dengan Melayu teros ko cop racist kan? namewee punya lagu tu takde sorang cina pon kata dia racist? kelasss!

3 comments:

cantekk said...

mmg kelas bedah. ini satu malaysia. mwahahaha... kna la cari bahan dekat2 nk bulan 6 ni kan...

ini aku? said...

tu leh suma menda nak dipolitikkan. sampai kes pelanggan kurang ajar dan staf yang ilang sabar pon jadi kes politik.

Cik Bambam said...

tahu takpeeee bedah oi!