Tuesday, October 25, 2011

kempunan..

korang ingat tak aku conteng pasal insurans aritu? aku antarla lukisan tu ke 'PruBSN cartoon It Contest' dengan harapan tak dapat nombor 1 nombor 5 pon jadila! - very the perasan!

sebab adiah Lenovo Tab tu sampai nombor 5.. aku memula letak tu ada juga la vote untuk aku. kengkawan aku ada la dua-tiga kerat tolong klik like.. Promote kat pesbuk tu memang tidak la.. aku ni pemalu.. 

apa awak ni..  malu la kita..

pastu dah berapa lama aku tak bukak! tetiba aku tengok senarai penconteng yang join contest tu.. kemain ramainya.. blogger pon ada join.. aku punye lukisan tersenarai dalam list yang paling last.. sedeh..

ada satu lukisan blogger tu sumpah lawak! bilangan like dia pon yakin untuk menggungguli Lenovo sebijik!

aku pon dengan ujubnya cepat-cepat tengok bilangan 'like' lukisan aku tu.. tapi.. alahai.. idop segan mati tak mau.. rasa cam nak nangis je..

awak..  pinjam bahu kita nak nanges..

bila aku main klik-klik lukisan.. aku terklik la satu lukisan tu.. bukan nak ngata ke hapa.. tapi lukisan nye tak le semenggah mana.. sekali aku tengok bilangan klik kat gambar tu dekat seribu lebih! ..sentap!

ko tak meroyan tengok lukisan budak tu? bila aku baca gelak tu memang tak lah! senyum lagi la tidak! aku konpius camna dia buleh dapat vote sampai banyak camtu.. lagi sentap!

tapi aku tidak boleh la membenci atau mendengki.. aku dah tak larat promote.. kalau aku ada rezeki dapat lah satu Lenovo tu.. kalau takde aku mintak korang belikan satu ye!

kita tunggu awak beli!

9 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lukisan org pemes kot.sbb tu ramai klik

Niza Romli said...

promote la kat fb kompem hebakk awak punya like dr lukisan yg tak lawa tu.

budakampung said...

hak elah malu2 plak..abes bila nk bejaya kalau malu2?? =P

lieynanilaz said...

nak berjaya kena buang perasaan malu dik!!

ini aku? said...

tu lah kan.. (--.)

cantekk said...

celah mane ko tepek, aku belum like lagi neh...belikan lenovo mmg tak la.. =D

Aujinz said...

kengkadang, kita rasa ia rezeki kita tapi tak..

sila bertabah.. aku dah banyak kali kena, sebab itu aku dah jarang nak juin kontes melukis..

nak nak melalui fesbuk.. koh koh koh

Cik Bambam said...

tau xper! ssh nak msk contest LIKE2 ni kalau kita xde nama.. org skang ni undi smua based pd nama.. bukan bakat.. mak pon sedihhh~ =.='

ParkAir said...

rupa2nya kontest ni tak bergantung sepenuhnya pada jumlah LIKE. Macam aku hanya dapat 3 LIKE.... dan aku menang! sorry aaa Lenovo tu aku yang punya kih3..