Tuesday, September 13, 2011

streamix!

almaklumle.. aku baru je aktifkan balik strimix aku ni.. kemain lajuuuuu ko tau.. lepas ni buleh la aku hupdate kerap sikit. tak kesah la hupdate pasai apa pon yang penting aku dapat lepaskan gian aku menaip merapu menghanjeng segala dalam ni kannn! ops! oo hanjeng mungkin tidak kot.. najis tauu..

tadi aku pegi mengaktifkan strimis ni haaa.. punyele ramai ya amat nyer.. tapi ramai menunggu je le.. sebab ada yang bawak anak bini.. ada jugak yang angkut hosmate sekali datang ke situ.. dah macam open house dah.. kannn feeling raya aku tak abis lagi ni. mana ke tidak aku raya sekejap je pastu dah start kelas..

sekarang strimis aku dah elok.. esok aku boleh start blog walk uols! lama dah tak jenjalan blog orang ni. nih aku ada cerita sikit ni.. kesah penjaja ikan yang kekwat nak mampos! masa tu mak aku p belek-belek ikan dia juai tu.. ikan yang lain elok. tapi ikan kembong dia pecah perot mata merah bagai ni..

mak aku berkenan kat ikan kembong ngan ikan merah besar.. tapi kalo dah ikan kembong dia tak elok takkan mak aku nak beli kot.. mak aku beli ikan kembong kat penjaja lain la kan. pastu melenggang lah mak aku nak beli ikan merah tadi.. teros dimakinya mak aku..

"ooo makcik beli ikan kat situ ye? haa pegi la beli kat situ teros!"

agak tersentap mak aku disitu.. memandangkan ikan dia tak elok.. takkan mak aku diam tunduk malu pulak.. mak aku menjawab lah makian jantan itu!

"eh! apsal tak boleh beli kat situ kew? ikan situ elok! memang dah beli pon!"

walopon tak pedas jawapan mak aku sekurang-kurangnye penjaja kekwat itu udah hilang satu pelanggan. maka mak aku pon berlalu pergi dari ikan-ikan busuk dia dan beralih arah kepada penjaja ikan yang lebih murni mulutnya dan juga ikan-ikan beliau. Tak gituuu?

kami anak-beranak takmo dah beli ikan ko! hahahaha..

7 comments:

Cik Bambam said...

ikan busuk dah lar.. nie hati penjual ikan pon nak busuk jugak.. cessss~!

Lea IsNaw! said...

err ikut suka la kan nak beli ikan kat mana2
ish..x sangka ade jugak org cenggini

Tasha said...

mmg ade,x masuk lagi yg buat muke time org nak beli..alahai,ilang selera nak beli

Izzaty Ishak said...

Meh beli ikan kat aku.


AHAHAHAHAHAHAHAHAHA

kura said...

untung la da streamix wooo

Miscellaneous Smiles said...

fuhh igat mak kau baju merah tu =D

Aujinz said...

dah laa ikan busuk, mulut pun busuk.. hati busuk.. koh koh koh