Tuesday, April 26, 2011

Lepas asar!

Tidoq lepas asar atau pon tidor dalam pukol 4 lebih petang  camtu lah boleh jadi giler ko tau! Ko pecaya ke tidak? nih ada satu kesah ni kemain budak tu tidoq lepas asar. Kononnye budak tu penat leh apa leh.. ok lah aku mengaku! Budak tu aku...

tuuuuh dia.. lena aku tidor! siap mimpi segala ni. Aku mimpi gigi aku goyang-goyang pastu tercabut. Aku pon amik lah gigi tu lekat balik. Pastu cadang nak gi kelinik sambung gigi tu. Tapi kawan aku cakap harga rawatan dalam 9000 hengget!.  aku pon terus lah kenselkan niat tuh pastu simpan je gigi tu. Tup-tup aku terjaga dari tidor  lebih kurang dalam pukol 6 camtu. Teka cepat.. apa aku buat! 

Aku meroyan cari gigi aku kat lantai!  Dah macam mencari jongkong emas selak bantal.. selak tilam.. pegang sana.. pegang sini.. Tak jumpa.. 


eh! mana gigi I tercabut tadi?

itu tidak lah mengapa sangat. Lantas teros tetiba aku nak kuar p kedai kan. Amik kunci motor keluar. Pastu tak sampai seminit aku masuk balik. Hosmate aku tanya apsal aku kuar pastu masuk balik! Takmo cover dah direct aku cakap... 

"Tak bawak duit!"



ayoyo nooks! Achi tada berani juga buat itu macam!



p/s: Nah sekarang ko pecaya tak? Merasa lah juga aku giler sekejap! Ko berani?


23 comments:

cantekk said...

hahahaha.,..sian kawan kita ni, gila skjp.
kan, da tbukti tak sekarang ;-D
tdo lpas asar mewarisi gila..
*aku pon penah jgk, dulu. skang ni xde masa nk tdo lpas asar,,

Izzaty Ishak said...

HAHAHAHA. Sumpah aku suka cerita ni!

Naddia said...

nie utk orang yg biase tdo pas asar je nih..kalo kadang2 tkpe. nmpak sgt kn kau bedah...aku nk report kat mak kau la

Bella Bell said...

saya pernah jugak jadi gila bila tido lepas asar..

masa tu kat hostel..lps mandi ptng tu ingat nk tido kejap..bangun2 tgk jam dah pukul 6.45...

puihh..kelam kabut saya p mandi sebab takut lambat p sekolah..

tgk2 bukan 6.45 pagi tp 6.45 PETANG!

kawan2 semua pakat gelak ke saya..adehhh..~~

Warna Warni Kehidupan said...

tul la..kalau tido time2 cam tu bila bangun mesti cam bengong2 cket huhuhu

Far8 budak baik said...

haha aku tido gak ptg ptg cam gitu..
tak la gile sekejap..normal je..
okey je..hahaha..
kuat tido kot hihi

anum farida said...

cik bedah memang dah giler...hahahaa :P

nelly said...

hahaha
lawak seyh !

lea said...

haha..
aku selalu jadi mamai bile tidur lepas asar
haa..aku nak citer kat blog jugak la..haha

Mr iz said...

he he he...la penah gila juga ko bedah ye...he he he.... waktu buat excersie ko g tdo bedah sebab tu la kot... otak jem sekejap tu...he he he

KatekateKite said...

hahahahahahahahahahahahaaaaa...............

lawak giler!

*citer bedah nih sempoi giler ah! suker! =D

b a m b a m ' s said...

kelakar..

tapi kan..tapi kan..

kalau mimpi gigi cabut nie petanda x baek..errrrr..dr pengalaman sndiri n pglamna org lain..mayb coincidence jek kot ek..huhuhu

nabila izyani said...

selalu jugak tidur petang tapi takde laa rope gitu..hahah

zati embong said...

penangan tidur petang 2.bukan selalu leh dpat merasa jadi org mereng.hahaha.

dali said...

hehe bedah akak kalau tido petang confirm mimpi dikejar hantu nak kena lari slow2 tu. letih makkkkkk..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hahahaha...sekarang aku betul caya tido pas asar membawa kegilaan!

@ Syima Raaif @ said...

HAHA kelakar la..jadi orng giler ngeh ;p

Fyqa said...

hahaha adehh. kering gusi

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

luper mkn ubat ker??? ehheheh

NOOR FATIN said...

hahahaha awat jadi mcm tu.. adui. tu la, jgn tido ptg2 lagi :P

lieynanilaz said...

aiseh...selalu gak tido petang...lepas ni x mo tido dah..huhuhu..

farah wahedda said...

muahahahhahaha 2la tido lagi petang2...farah pon pernah gak mimpi cam gitu hahahha

cik azeya said...

haha. betul jugak kan. aku selalu tidur lepas asar , lepas tu otak aku macam bingung2 gitu.