Sunday, April 24, 2011

Jiran ko!

korang penah dengar kesah jiran yang hanjeng tidak? ops! maap kata-kata kesat disitu ye. Nih meh dengar aku nak cerita sikit. Pada zaman dulukala. Cett! kepala otak aku zaman dulu kala. 

Nah baru je terjadi dulu. Oooh dulu la juga kann.. okeh masa tu aku dok umah akak aku. Aku p la buang sampah haruslah dalam tong sampah. Kalo aku letak merata mau akak aku maki aku idop-idop depan pintu pagar rumah dia nuh.


lets feeling-feeling ko lah paling cantek di depan tong sampah tu.

elok je aku sampai kat tong sampah. Bukak tong.. masuk sampah.. tutup tong.. okeh kan? Sapa cakap susah buang sampah dalam tong sampah. Kat tepi tong sampah tu ada pokok Belimbing betol-betol dekat ngan pagar umah akak aku tu. 

Bila aku jeling je... Alangkah sakitnya saraf tunjang oblongata ubun-ubun aku tengok ada banyak plastik sampah kat tepi pokok belimbing tu.

Bukan plastik kosong okeh tapi penuh isi. Siap gantung-gantung  dah macam pokok kismas. Kemain hanginnye akak aku.. Aku cam biasalah kan walopon sentap aku maintain cantek. siap posing ala rita rudaini... Cool je tapi dalam hati sumpah seranah tak henti-henti. 


eh pompuan! sape yang hanjeng sekarang ni?



p/s: kalo ko teringin nak jadi hanjeng ko buat lah lagi.
Aku tambat ko kat pagar menyalak lah ko.




12 comments:

chentaNUYU said...

SOund tepek je Bedah!

Cikya said...

haha, maka sengal lah orang itu.. T.T
ko memang ayu kat mana-mana pom,
tepi tong sampah pom layan.. :D

lea said...

apa kat ko buat notis

"Buang la sampah kat sini"

konfirm diorg x buang dh

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

jiran mak aku mcm hanjeng..dgn jiran sumer dia pakat carik gaduh..ada aje x kena..siap psg cctv ingat org nak apa²kan rumah dia..pdhal dia yg suka cari psl dgn org..pelik..

cantekk said...

letak sign 'hanj***2 sekelian terusla buang smpah kt pokok ni ye hanj***..'

haha..

eiii keji nye aku!

NOOR FATIN said...

dah mcm pokok krismas dah dok gantung2 sampah. hahah ko pegi beli tong sampah kat dia!

Anonymous said...

jiran ko tu bedah kena masuk dajah satu balik la gua rasa...

zati embong said...

agaknya mmg pokok belimbing 2 tong sampah diorg kot O.o

Mr iz said...

buah belimbing jenis pelik...he he he patut ko bagi je ayat tu kat jiran ko akak ko tu bedah.... he he he.... tong sampah dia kena curi ke apa tu...he he he... tak pun ko buat sign sila sangkut sampah disini...he he he

Nulia said...

cheq rasa baek bedah kasi jer tong sampah bentuk belimbing ....mgkin dia kempunan dah kut buang smpah kat situ...adeiihhh~~~~ =_=''

Far8 budak baik said...

ahaha lyn jelahh tong sampah tu..
hak3

Naddia said...

senah punye keje leettewwww...