Wednesday, April 13, 2011

Aku berlakon!

okeh sapa penah buat video bahasa ketiga keempat mahupon kelima sila angkat tangan. Haa ramai juga kan? nih bukan apa. Aku nak ceritalah sikit pengalaman aku time buat rakanamn untuk video tu. Dalam kelas bahasa ni salah satu projek dia kena buat video tau. Peymes lah aku kan?

I lah jurukamera dan I juga pelakon! ko mampu?

sebelum berlakon dalam video tu.. haruslah pilih baju dan touch up touch up sikit supaya nampak cam real dan tak lah kaku sangat drama berbahasa asing itu. ko berani buat muka seposen dalam video yang akan ditonton oleh semua teman sekelas sebilik serumah ko? betol tak? 
nah ko! I mekup sikit je okeh.

nak jadi cerita.. ko baik punya rakam dekat satu depan kedai tu tetiba sorang makcik keluar ataupon juga dikenali sebagai tuan kedai depan kitorang belakon tu. Terus je keluar dengan muka marah pastu tanya 

makcik:    apa korang buat nih?
aku      :    berlakon. makcik saya tumpang buleh ke?
makcik:    takde tempat lain ke?
aku      :    ............. (patut kedai ko tak laku! huh!)

mampu cakap dalam hati je ye. Jap lagi kalo aku cakap mau dirembat je aku dengan baju-baju dalam kedai dia tu.  Sentap sepanjang hari makcik tu kalo aku cakap. Makanya aku diam je la. 


I hanya mampu tersenyum malu je.

tapi kitorang teruskan lah berlakon dan hiraukan makcik senah itu kan...ujung-ujung berlakon aku tengok citer tu balik dah macam citer hindustan bollywood ko tau. konpem meletop kalo masuk anugerah skrin! okeh aku tipu je. Maap lah ye citer tu biasa je sebab aku tak hebat pon berlakon.


nah I posing lebih kurang camni lah untuk cover starting video tu! ko berani?




7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hai artis
hai pelakon kacax.
nak signnn

Mr iz said...

he he he... wah pelakon sekarang ni...he he he...bila nak jadi penyanyi pulak...he he he....selamat berjaya ye...he he he

farah wahedda said...

waahh lps nyanyi brlakon lak hehe

Nulia said...

ngehngehngeh...wow!!! dah jadi artis ..jgn lupa ceq kat sini neh .... hihi ^_^

cantekk said...

hape lg, haplod la vids iteww buat tatapan kami fans mu ;-D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

mana videonya..hupload lah..nk tgk gak..

kau kesah ke?? said...

tak mo lah malu.. (--,)