Saturday, March 5, 2011

Salah orang!

Ni aku nak cerita ni kat ko. haritu tahap rabun aku agak bertambah sikit. Aku nampak lah sorang tu dari jauh.. kemain aku ingatkan kawan aku tu. aku melambai riang lah segala kat dia. 

I posing lambaian ratu laut kat dia u alls!

Tu lah kan. Maklumlah aku ni integrasi nasional suka melambai tak tentu pasal ni. Ceh! pastu kan bila dah dekat baru aku perasan aku silap orang. 

Pelagi! aku pon buatlah konon-konon nye aku melambai orang kat belakang dia tu lah. walhal tak dak orang pon. mana nak letak muka?

Pekejadahnya aku nak melambai kat dia kan? Mesti dia gelak sakan kalo dia tau aku melambai kat dia. Tu takpa lagi. Ni semalam aku nampak sorang pompuan tu.

 Mati-mati aku ingatkan kawan aku kan. Dengan gighnye aku suh kawan aku tolong panggilkan. Bila dia pusing belakang...

hey noks! ko nak apa?

Salah orang ko tau! Kawan aku ni dengan pantasnya p tunjuk aku yang panggil. dan buat keduakalinye aku melambai riang lagi kat pompuan tu.

I melambai gembira kat dia! 

ko mampu??

32 comments:

farhana masdo said...

kah kah kah! cian kw ! pakai la speck beb . lens ke . hua hua .

NOOR FATIN said...

wakaka aku penah salah org. masa nak kuar msi jumpa faiq, ada mamat ni naik moto gak. slow je motor dia kat aku, aku tesengih2 la kat dia. dia langsung tak pandang aku. aku pn pelik. pura2 xnampak aku ke? bila dkat je, org lain!! aku terus tundukkk. maluu woo!! hahahaha

Azmizam said...

yup,pakai spec or increase ur power of lens . haha,malu gila slh org :P
btw thanks f2f beb

farah wahedda said...

HAHAHA....lawak2

ice cream + yogurt said...

ngee~
len kali kene pstikan org tu betol2 depan mate. .bru tego or lambai. . hehe bru tak berlaku adegan memalukan. . huhu ^^

rahum08 said...

wt kental je...pastu nyanyi lalala...

cik hanym said...

haha...
melambai segala... kaw neyh..lbeyh kurang aq jek !! gahah

bongek89 said...

n member yg dok sblah 2 dok glak 'kah3' smpai kena papah keluar panggung..

Azroy Bin Kassim said...

ni sintom² nak jadi minag ni.. haha

Amirul said...

hahaha..p la pakai kanta lekap.....

:: Ms.Lina :: said...

ngeks....g la wat spek mate baru! hahahahahaha

nur'aifaa said...

haha..

i x mampu . mybe time da lari nyorok kt mane2 nth :)

Mr iz said...

he he ... kalau kena kat aku..he he he... jd hijau kot...he he he... aku rasa pasal spek kot... ko try tak yah pakai lak tgk apa jd... he he he he

kau kesah ke?? said...

ohohoo ni memang takpakai lah jadi camni.

TheChekJah said...

hahaha... jah pon penah.. nampak dr belakang mcm member, ehem3, senyum baik punya, tiba tengok eh mcm tak kenal je.. pastu boleh lak terkeluar, alamak salah orang la.. dia pon dah senyum2,, segan wok...

lea said...

pasni ko kena kurangkan budaya lambai-melambai
kalo tak, berdouble-double la kemaluan anda...wakaka

uwmaisarah said...

haha, sabaaar je lahh, lain kali check betul2 dulu kalau takmo malu lagik! xD

d_LA said...

aku pun pnh gak sbb smlah rabun tp x suke pakai spek..mmg malu giler..hee

Farhana Jafri said...

LMAO!!! tu mkneny kne pkai spek!! mate dh rabun gile dh tu.. malu seyh kne cmtu... hahaha

Nulia said...

hahaha...adoii , hehehe ... saya pun jenis lambai-lamabai juga ..... tapi , alhamdulilah betul ..... tapi pernh juga ogr lambai kat sya ,ingtkn kenal cehhh ... org lain ....malu gilek ...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

haha..i pon penah terbuat nih..melambai² riang ingat husband sekalinya salah kereta..kereta my hubby yg belakang..i terlambai keta depan..tp okeh ah..boleh cover sbb org tu misti ingt dia yg perasan i lambai kat dia..

Cekodok said...

bedah.. gua rasa lu kena spare topeng mask rider la.. haha

Cinta Blueberi said...

LOL !!! ^_^ memang rabun ker??

KiFli si Dolce said...

xmampooo uols pitam seketika :)

dali said...

k3, patut ko guna trick ni, eh u ni adik siti nurhaliza ke, or u ni adik hans isaac ke? msti tak jadi marah. tp make sure muke tu mmg ala2 lah, krg diingat ko perli pulak ade makan penampau pulak wakaka..

Yaya said...

hahahaha, lawak gila wei, aku pun penah kena! SIAP BOLEY TANYA WEII LAMA KITA XJUMPAAAAA(sebenarnya sambil cakap dengan dia baru aku perasan salah orang) wakakakaka

cikcleopatra said...

hahaha..sile pg naekkan power spek!

Ana admi said...

ape ni nokss..nt muke mak pun nok da xmpak..mknla pati beri..bgus nok, serius..:)

Cikya said...

aku stail malas pakai spek hakikatnya rabun tu xde ah kronik sangat.
tapi kalau nak mengecam tu susah jugak ah..
bajet tak rabun lepas tu tegur-tegur orang..hahaha :D

Ana admi said...

KALO MAK JD NOK.DA LME MAK PKI HELMET NOK..HEHE

Idah said...

nampak gaya kena pakai spek tebal skt baru nampak betui2..anyway lawak antarabangsa...kui3

Idah said...

nampak gaya kena pakai spek tebal skt baru nampak betui2..anyway lawak antarabangsa...kui3