Monday, March 28, 2011

Night walk!

Korang tau tak aku pegi lah kem haritu kan. Tidaklah aku tau sangat maksud-maksud dalam tentatif program tu. Sebab pertama kalinya pergi kem yang agak lama ni. Bukan apa nama aktiviti tu cam pelik-pelik sikit makanya menimbulkan kekeliruan bagi aku lah.

nah ko! Beg kem I harus yang paling besar okeh!

aku tak kesah pon pasal beg tu. Yang aku kesah ni pasal aktiviti night walking ni. Aku mati-mati lah ingatkan night walking ni jenjalan suka-suka bersama teman sepermainan cam kanak-kanak dulu tu.

Tak pon jenjalan malam-malam sambil lambai-lambai tangan kegirangan... Atau pon jalan malam sambil makan-makan pucuk-pucuk dalam hutan. Tapi pekejadahnye jalan memalam?

I dah tak kesah dengan rambut I yang tah apa-apa itu!
yang I kesah apa itu night walk? 

pastu kan diorang pon bagi lah sedikit penjelasan pasal night walk tu. Baru lah aku paham rupanya jalan sengsorang ditengah malam bagi menguji keberanian dan keyakinan... Diorang akan jaga setiap 'check point' dimana bagi memastikan keselamatan peserta. Jap-jap! sengsorang? naik sengsara aku dengar ko tau.

Walopon dalam gelap I mantain cantek! boleh?

Tapi aku tetaplah macam biasa. mengigihkan diri dan menguji keberanian. Lagi pon dapat test keyakinan kita kan? Apap-apa pon aku tetap berdoa dan minta perlindungan sepnajang jalan itu. Ingat kita ni hamba. Tapi ko tau apa aku nampak dalam gelap itu?

aku nampak mende putih kat tepi pokok... Takot lah juga masa tu. Tapi nasib baik dia dok diam je kat tepi pokok tu. Kalo dia melompat kat aku konpem aku pon melompat sama sekali dengan dia.

dey.. Aka tada niat juga mau kasi takot sama u.
U jangan itu macam kali. Aka lalu situ juga.


tapi bukan lah achi ni yang dok situ. Korang jangan pecaya pulak. Aku pon teroskanlah langkah sampai penamat. Pastu apa lagi kan sesi mengata berceritalah. Mula aku tanya kengkawan aku dengan nada yang tegas.. samada diorang nampak atau tak kan? mana lah nak tau kot-kot itu cuma bayangan atau aku sorang je yang nampak! tak gile ko?

U alls I nampak sungguh ni! percayalah !

tapi bila kitorang dah bawa berbincang sume ni sampai ke muka pengadilan dan saksama semua setuju... bahawa itu adalah kain semata-mata takde kena mengena antara yang hidup atau pon mati. Esok harinye kitorang p lah tengok lah kan. Tapi tak sempat pon nak p tengok.

apakah mende itu?



13 comments:

cantekk said...

euwww night walk,,
i penah gak, seram u..

lpas ni kna dabel-cek ngn pganjur psl tentatif pogem,..

brani gak u,,hihi

KatekateKite said...

hahaha...mesti depa saja buh nak tengok hampa mengilai dak! =D

Fyqa said...

aci tu mcm cute jek.
ngahaha

Idah said...

lawak betul hang.....pandai membuatkan cerita2 lucu...

Idah said...

lawak betul hang.....pandai membuatkan cerita2 lucu...

d_LA said...

hahaha..kalo ade kem biasenye ade night walk ni..cam2 gelagat leh tgk..tp best gak

Cekodok said...

selalunya mereka akan menakut2kan peserta.. hehe...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

my hubby buat event camni dulu lg kejam..diaorang dah pakai putih pegi terjun kat peserta..mau x sawan budak yg kena tu..lol

Mr iz said...

he he... patut kaun sergah je ...he he he.. tak pun baling jengsn kayu... he he macam bagus je aku ni... padahal aku penakut nak mampus...he he he

Cikya said...

aku pernah g night walk.
member aku pakai tudung putih, sweater hitam..
port kitorang kena tinggal tak jauh, dalam aku boleh intai-intai lah member aku tuh..

ngantuk aku layan tido jap, lepas tu nampak kepala putih..
aku tengok balik xde pape pulak..

lepas mamai lagi nampak pulak kepala putih..

ko tahu, member aku main-main sauk hood sepangjang night walk tuh!
cett, wat suspension aku jer.. ^^"
haha~

Lieynanilaz said...

pandai wat suspen yerk...tapi best plak baca...

Nulia said...

hehe..sya x penah serati kem sbb aktiviti nilah ...dahle sya ni lemah sikit ...kang , kalau mende megejut dtg..x ke naya sya pengsan kat dlm hutan tu ..hai...

Ana admi said...

hehe..kelakarla nokss ni..terbahak2 mak