Saturday, February 12, 2011

Kawan lama!

Ni ada kawan aku tu. adam namanya. kemain jauh datangnye. Siap telipon segala cakap nak datang nak belanja suma satu rumah ni. Apa lagi kan rezeki jangan ditolak. 


Aku ngan hosmate pon demand terlebih le nak makan pizaa lah mekdi lah suma yang segere ni. kan? Maklumlah ada orang nak belanja lagipon bukan selalu dia nak datang rumah kitorang ni.


hey guys! I nak datang rumah u ni. siapkan segala persiapan sembah 
ratu tau. sambut I dengan meriah okeh!


Dari dulu lagi menabur janji nak datangnye tapi tidaklah memunculkan diri nak datang. Entah apa masalah dia ni kan. sekali dia datang betol-betol ni. 

Sebelum dia bertolak kitorang call dulu tanye pukul berapa nak datang boleh buat surprise!! Kitorang pon siap tabur bunga ramapai segala lah untuk memeriahkan kedatangan dia. eh ada ke??



Noks! I ucapkan selamat datang.. I lama tada jumpa u. 



Tapi yang jadik masalah ni. aku dah masak Nasi goreng soton. sebab ada lah nasik lebih tu kan. Kalau dibiarkan basi. 

Makanye terpaksa lah diorang sume makan nasik goreng aku tu sebelum si adam menunaikan hasrat membelanja kitorang makan. Sudahlah terlebih cili. berair lah kawan aku ni makan. 



I tak nanges lah! i gembira dapat rasa nasik u! 



Lepas satu jam merehatkan diri pastu bertolak suma ke restoran piza terdekat tu. Dah siap parking segala masuk lah. Pilih table pilih menu kitorang amik yang taun baru cina punya set tu.  

Punye lah meriah nye pizza hut tu sebab p pasang lagu rancak segala. motip? Ada pesta ke?? Dengan lagu-lagu dan pizza tu bergembira lah kitorang ni. 



harini I tak sempat nak posing cantek! merasa keluar tanpa mekup! 
camni lah u all I tanpa mekup. natural beauty itu lebih meriah!





I gelak sakan! eh ni apsal ada yang menangis ni? ko sakit ke?



Kenyang ko tau tak. mentang-mentang orang belanja aku pi sebat sampai terlebih muat perut aku ni. rasa cam nak pecah je. mana ke tidak. Sebelum tu dah melantak nasik sotong tu! 

Pastu ko bedal piza. Dah rasa cam mengandung 2 bulan ni. tapi orang belanja kan. sukur sangat! 


sambil keluar dari piza tu I terasa yang perut I membesar. 
so nak cover punye pasal I feeling artis lah. 

Eh! aku artis ke??




21 comments:

masnurain said...

wahh..!!!
pandai maska upernye..
^_^
nasi gorang satu!

kau kesah ke?? said...

siap!! boleh le sikit-sikit. nak ke??

bieha-chan :) said...

aiyark kalaw tak make up macam tu ghopenye gy make up lah haha :P

rahum08 said...

nak mkn ape plak mlm ni eh?emm....

kau kesah ke?? said...

camtu ler biha oi. nanti i keluar a tacap-tacap le sikit.

rahim makan apa-apa je.

cik-terompah said...

gilak.. nak pizza jugak ... alahai.. lapa tetiba,,

NOOR FATIN said...

hahaha terlebih makan ni megat! pi senaman bagi kurus balik. hehe

kau kesah ke?? said...

piza best!

okeh i senam nnati.

raha hanym said...

nyah ! haha..

mak suke blog nyah !!! XD

ooo.. ske ngarut yek ??
meh2..jemputan khas tok kaw..

~ SILA-lah MENGAROT di blog mak~!
ngee~~

raha hanym said...

aih ! peasl lahh aq ber-MAK_NYAH ngan kaw lak neyh ?? haha

ni sume bab pale da ngeng cket..
seharian.. membce ?!
aih !

kau kesah ke?? said...

takpe noks! mak okey jer~

nelly said...

nyum2 ..
nasi goreng ! like ..
=)

Cekodok said...

datang sini nak pekena nasik goreng soton.. auwww... sabo je la.. kekeke

kau kesah ke?? said...

eh i memang sabar pon ni. ko pon nak ke??

Lyana Farhan said...

sumpah ko mmg kepoh...hahahaha

raha hanym said...

yeay !!!

tingai 1 paper jaa agy ~!

Imran nyambek said...

mee hailam sattu....

Engku Sofea said...

woah pandai masak upenyeee. bagus bagus :) nasi goreng satu ! lebih pedas ye. hahaha

kau kesah ke?? said...

lyana: i keoh ke?? ops! terlebih suda.

raha: suke le tu?

imran: bolh je!

engku: ko pon boleh.

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

wakakak..lawak la entri ko nih..citer simple jer..tp mencerikan pagi aku nih..

kau kesah ke?? said...

kalo camtu singgah le lagi.