Friday, February 25, 2011

Hari perbentang!

Mula-mula ni aku dah buat persediaan lah kan. mana ke tidaknye aku kena buat perbentangan kat kengkawan aku kat kelas ni. teruja pon ada takot pun ada. bercakap depan orang ramai. ko tak takot ke? pastu sebelum hari membentangkan kerja. aku dok praktis juga ni. Bercakap lah aku sengsorang. ye lah nak praktis kan?



u alls jangan kaco I okeh! I nak berpektis cakap ni!



hari ni aku buat dengan gigihnye! walopon tak berapa hebat tapi aku cuba lah kan buat  yang terbaik. bukan senang nak bercakap depan orang ramai. eceh padehal satu kelas je pon. Bukan satu negeri ke apa ke. Tetiba aku terperasan menjadi cekgu kat depan diorang ni.




I feeling-feeling cekgu jap. noks ko tengok tu semua kengkawan senyum time I bercakap! 




Bila sampai masa diorang bersoal dan aku menjawab apa yang diorang tanya. Aku haruslah cuba menjawab dengan baik kan. Tetiba bila pensyarah aku yang tanya aku terus blur! omaigod!! apsal aku ni.

Malunye sekejap lah juga sebab tak dapat jawab kan. Tapi pastu pensyarah tu tolong lah terangkan. tenkiu.. rasa selamat sikit. 



sambil pose secantek mungkin! I dok pikir apa nak jawab ni!




pastu I cube jawab ni! Gigih kan?




lepas je abis buat pembentangan tu  Baru aku perasan yang aku ni menjawab soalan tadi penuh dengan bermadah helah cam lagu Ziana zain tu. Dan tak berapa hebat sesangat aku buat pembentangan tadi. mengharap sangat aku dapat  buat yang lebih meletops! untuk projek akan datang ni. Jangan nak berhelah jek! okeh!


Oh lupa pulak! harini I pakai serba itam cam kak ziana ni. kelas kan?




23 comments:

rahum08 said...

huh?ak fest kut!!btw,present tsangat laju.nk tny pn xley sbb xphm suma.hahah!

athirahzaki said...

haha, gudluck untuk projek akan dtg tu yek,
hehe.

nabila izyani said...

wohoo confident tu penting..
wlpun kita tak tau apa yg kita bentangkan.. haha

kau kesah ke?? said...

rahum: betoi ka?

athirah: i buat yg terbaik ni.

nabila:wokey! pastikan konpiden!!

Amira Naddia said...

rajen ang gugel gambaq naa

weh..aku paling suke pesen. tiptop la aku wat lam kelas. markah free sbb aku suke cakap. tp tang kire2 aku memg tak leh blah..

kau kesah ke?? said...

hehehe rajen lah jugak sbb ada free time ni. wah bagus lah tu. sama lah kire-kire agak slow sikit.

bongek89 said...

mira: adakah cik mira ni jenis yg x bekire sbb xleh blah bab kire2?

lea said...

apsal tak letak gambar ko berpakaian hitam
nak tengok seseksi kak ziana tak

kau kesah ke?? said...

bongek: amboi~

lea: sat g letak ko jangan terkejot ohohoh.

Cekodok said...

bedah.. konpiden tu penting gak.. tapi jangan over konpiden.. kang terbabas sape mau jawb..

ct_cucubi said...

pernah blur ms lecturer tanya ms bentang thesis.. huhuhuhu.. blur giler.. smapi nagis.. sampai skrg dpt gelaran neng yatimah.. hampeh.. :p

syuhada mokthar said...

chaiyok2..

Farhana Jafri said...

klau bab nk present kat dpan mang neves tahap gaban.. smpai skrg xboleh nk hlang.. bru dax klas.. blom kat hall lg.. hu3.. anyway, good luck in future k! ^^

jemput singgah sini ANASAURUS :)

TheChekJah said...

ke konfiusan identiti ye di sini.. adoi.. whatever la.. sama la kite kesah ke tak kesah.. keta lutut bila kat depan... depan kelas je kot..

kau kesah ke?? said...

cekodok: haruslah konpiden!

ct: heheh sampai nanges tu.

adda: tenkiu.

farhana: tu la camne nak ilangkan nervous ek.

kau kesah ke?? said...

eh cik jah: ketq selalu kan.

cantekk said...

ape la tajuk presentation tu ye..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

owh..me penah rasa nak larik dari umah sewa sbb takmo present tesis..hahaks..sampai sekarang my hubby ejek..hampess..

Nulia said...

wow .... gud luck ya ... sya presentation paling best ....nguuuu....bilalah gaknya dapat rasa present kat u erk ???
hehehe

T'nie on the Blog said...

mak x kesah!kui3x
http://clothpuppet.blogspot.com/2011/02/saya-x-pandai-masaklah-p.html

NAZRUL AZAT said...

muahahahaaa.... sedap nok bace entry2 kamu, haPENING heheheeee

kau kesah ke?? said...

huhu.

Aujinz said...

takpe takpe.. tak berapa nak kesah... hahahhaha